Започна приемът на документи за лятна ваканционна заетост на български

...
Започна приемът на документи за лятна ваканционна заетост на български
Коментари Харесай

Как студентите могат да работят в Германия през лятото

Започна приемът на документи за лятна ваканционна претовареност на български студенти в Германия, оповестяват от Агенцията по заетостта. 

Ваканционната претовареност за лятото на 2019 година ще е по договореност с Федералната организация по труда – Кьолн. Желаещите могат да подават заявки по пример до 15 февруари 2019 година в бюрото по труда, на чиято територия се намира висшето образователно заведение (в това число клон/филиал), в което се образоват.

Изискванията към претендентите са да бъдат български жители на възраст сред 18 и 35 години, да са студенти в български висши образователни заведения в постоянна форма на образование и да не са финален курс на семестриално образование. Младежите би трябвало наложително да имат положителни знания по немски език и да са подготвени минимум два месеца да работят в Германия.

Предложенията за работа са в областта на селското стопанство, хотелиерството и ресторантьорството (сервитьори, камериерки, бармани, спомагателен личен състав в кухня, общи работници), компании за разчистване на пространства и индустриални обекти, вериги за бързо хранене, както и немските пощи.

В заявката си претендентите би трябвало да заявяват, че са изучавали немски език минимум 3 години. Езиков изпит няма да бъде полаган. Трябва да посочат още, че са свободни от други задължения по време на публично оповестената за всяко учебно заведение лятна почивка (задължително се упоменават точните ѝ начална и последна дата), както и че имат нужните средства да финансират заминаването си за Германия. Кандидатите следва да дават и попълнено увещание за студент по пример, заверено от висшето учебно заведение, в което се образоват.

Документите на поименно определените за ваканционна претовареност студенти ще бъдат подадени от немските работодатели непосредствено в Централата за задгранично и профилирано ходатайство – гр. Бон.

Информация по отношение на цялостните условия и документи за кандидатстване искащите могат да получат в Информационния център на Агенцията по заетостта на тел. 02/980 87 19, на електронен адрес https://www.az.government.bg/pages/mezhdunarodna-deynost-normativna-uredba/, както и в бюрата по труда по местоположение на висшето учебно заведение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР