Започна преместването на ценните археологически обекти, разкрити по време на

...
Започна преместването на ценните археологически обекти, разкрити по време на
Коментари Харесай

Започна преместването на археологическите обекти от магистрала „Струма”

Започна преместването на скъпите археологически обекти, разкрити по време на избавителните изследвания по трасето на автомагистрала „ Струма " край Благоевград, съобщи БНР.
От там допълват, че Инициативният комитет „ Скаптопара " е удовлетворен от плана, предоставен и финансиран от Агенция " Пътна инфраструктура ". Според екипа, направил изследването и специалистите от Министерство на културата, обектите от римското населено място, които имат висока стойност, са три - двете непокътнати гробни камери, останките раннохристиянската църква и римската вила. След серия от митинги и полемики беше решено те да бъдат преместени на 20 метра от трасето на автомагистралата, където е и римската баня, която също е добре непокътната.

Представители на Инициативния комитет са се срещнали с плана на среща в Агенция " Пътна инфраструктура ".

" Проектът е изработен добре, с алеи, с паркинги. За метода на осъществяване и екипа, който ще го извършва - единствено за това не получихме задоволително изясненост ", съобщи Лазар Андреев. „ За разлика от АПИ, Министерстото на културата и община Благоевград все още още не са изпълнили своите задължения ", заключи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР