Започна премахването на опасните дървета около алеите в част от

...
Започна премахването на опасните дървета около алеите в част от
Коментари Харесай

Започна премахване на опасни дървета в Борисовата градина

Започна премахването на рисковите дървета към алеите в част от Борисовата градина в София, оповестиха от Столичната община. Става въпрос за наклонени и изсъхнали дървета в зоната до 25 метра от алеите в лесопарковата част, която е ситуирана сред бул. " Цариградско шосе ", бул. " П. Ю. Яворов ", бул. " Драган Цанков " и централната алея около обсерваторията на СУ " Св. Климент Охридски ".

Ще се кастрят и рисковите клони на маркираните дървета в същия пилотен сектор.

Решението за премахването на дърветата беше взето от екокомисията към общинския съвет. Тя отсрочи решението за унищожаване на дървета отвън тази 25-метрова зона поради опасения на неправителствени организации, че за изсичане са маркирани дървета, които няма потребност да се отстраняват.

Изсичането на рисковите дървета към алеите се прави от профилиран екип на общинско дружество " Управление на общински земи и гори ". Хората, които отстраняват дърветата и клоните, ще бъдат облечени със профилирано работно облекло. Обозначени ще бъдат и транспортните средства, с които ще се изнасят отрязаните дървета и клони. Екипите ще работят единствено в границите на работния ден. Изрязаната дървесина ще се кара в инсталацията за компостиране на биоразградими боклуци и от нея ще се създаван компост.

Всички жители могат да проследят маршрута на камионите, въвеждайки номера на съответното МПС в уеб страницата на Изпълнителна организация по горите.

Мероприятията са част от професионалната поддръжката на лесопарка и ще окажат удобно влияние върху естественото обновяване на гората в " Борисовата градина ", считат от общината.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР