Започна предсрочното освобождаване на около 100 000 затворници, които са

...
Започна предсрочното освобождаване на около 100 000 затворници, които са
Коментари Харесай

Турция освобождава около 100 000 затворници заради пандемията

Започна предварителното освобождение на към 100 000 пандизчии, които са извозвани с рейсове от местата за отнемане от независимост, откакто законът за предварително освобождение влезе в действие. Целта на законодателната смяна е да се понижи броят на пандизчиите в пренаселените турски затвори и по този начин да се понижи рискът от разпространение на корона-вируса в тях.

В понеделник правосъдният министър заяви, че има 17 инфектирани и 3 умряли пандизчии, които изтърпяват присъдите си в така наречен затвори от открит вид, които са с по-лек режим.

За второ следващо денонощие жертвите на новия вирус в Турция са над 100. Общият брой на умрелите от ковид в Турция от 17 март насам е 1518 души. Почти 4300 са новите доказани случаи и с тях общият брой на инфектираните в страната доближи близо 70 000 души. Продължава дейното тестване с към 35 000 теста на ден в последните дни.

Стабилизиран е броят на пациентите в интензивни отделения (над 1800) и интубираните (1052 души). До през днешния ден към 5700 души са били излекувани от корона-вируса. Университетът „ Докуз Ейлюл “в Измир е почнал лекуване с имунна плазма, оповестиха турски медии.

21 въпроса към здравния министър зададе на конференция през днешния ден ръководителят на турския лекарски съюз. Той съобщи, че неналичието на задоволително защитна екипировка е повода за заразяване на здравните служащи с корона-вируса и настоя здравният министър да оповестява спомагателни медицински данни във връзка със обстановката.

227 обитаеми места от друг вид, в които живеят съвсем 252 000 души, са сложени под карантина, заяви вътрешното министерство. В 41 обитаеми места карантината към този момент е била вдигната. Само през вчерашния ден силите на реда са ревизирали почти 36 000 магазина в 81 града и са глобили към 1900 обекта и клиенти за нарушение на разпоредбите за отдалеченост и предотвратяване от корона-вирус, осведоми министерството на вътрешните работи.

Тройно ще бъде повишен броят на дежурните аптеки в Истанбул в събота, заяви аптекарският съюз. През почивните дни в 30. огромни общини в Турция и град Зонгулдак още веднъж ще бъде в действие възбрана за излизане по улиците, само че аптеките ще доставят с куриери лекарства на нуждаещите се. За разлика от предната събота и неделя, когато разпространяването на вестниците също беше наранено от цялостната възбрана за излизане на улицата, през този уикенд ще бъдат взети ограничения печатните издания да бъдат популяризирани за клиентите им.

Междувременно продължава да пораства цената на златото и продължава плавното поевтиняване през последните седмици на турската лира по отношение на $ и еврото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР