Започна повторното броене на бюлетините от втория тур на кметските

...
Започна повторното броене на бюлетините от втория тур на кметските
Коментари Харесай

Започна повторното броене на бюлетините от втория тур на кметските избори в Дупница

Започна повторното преброяване на бюлетините от втория тур на кметските избори в Дупница в Административен съд – Кюстендил.Съдя Иван Демиревски даде ход на делото по тъжба на кандидат-кмета от „ Българска социалистическа партия за България ” Първан Дангов, който загуби от сегашния кмет от ГЕРБ Методи Чимев със 111 гласа

Броят се наново гласовете в две от секциите-№19 в Основно учебно заведение „ Неофит Рилски “ и №5 в Професионална гимназия „ С.П. Корольов ”,както и 298 недействителни и 395 бюлетини с „ Не поддържам никого “.

До момента от недействителните бюлетини излязоха 2 с удебелен Х за Методи Чимев и една за Първан Дангов, които страните оспорват.

„ Ние няма от какво да се тормозим, чакам това, което е нанесено в протоколите на СИК да се удостовери.Вече първата секция е преброена и се удостовери, това което е написано, тъй че не чакам промени.По- скоро от невалидни ще излязат действителни бюлетини, поради удебелен Х.

Видяхте,за Метод Чимев излязоха 2, а за Дангов-1 “, съобщи представителят на ГЕРБ Крум Милев.

„ Всичко зависи от това, какво ще покаже повторното броене, в случай че в действителност се окажат нарушавания, ще желаяме броене на останалите 30 секции, които сме показали с идентични нарушавания.Удебеленият Х не прави бюлетината недействителна, категорично е изискването да се гласоподава с Х или V “, съобщи Първан Дангов. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР