Започна последната консултация при президента за връчването на третия мандат

...
Започна последната консултация при президента за връчването на третия мандат
Коментари Харесай

Започна срещата на Румен Радев с Изправи се БГ! Ние идваме!

Започна последната консултация при президента за връчването на третия мандат за сформиране на държавно управление - с " Изправи се БГ! Ние идваме! " (ИБГНИ).

Преди това Румен Радев беседва с представителите на " Демократична България " и Движение за права и свободи, откакто през вчерашния ден се срещна и с Има Такъв Народ, ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия.

По време на диалозите с партията на Мустафа Карадайъ се стигна до остри реплики поради поданството на служебния министър на стопанската система Кирил Петков.

" Имах един въпрос към министър Кирил Петков на база негови заявки в общественото пространство - че е подал заявление за отвод от поданство ", съобщи водачът на Движение за права и свободи.

" Що се касае до министър Кирил Петков, аз не мисля че е доста удачно тъкмо вие да повдигате тази тематика. Защото съгласно мен да си жител на Република България значи да носиш България в сърцето си и когато избухна този скандал, аз самият се срещнах с господин Петков и го запитах " Вие ще ми кажете ли коя е вашата Родина майка - България или Канада: и получих еднопосочен отговор - България. Вие ще ми кажете ли коя е вашата Родина майка? ", попита президентът.

" Моята Родина майка изрично е България ", отговори Карадайъ.

В началото на диалога с ИБГНИ пък президентът се обърна към тях с думите:

" Надявам се, че като коалиция, която интензивно комуникира с другите партии, с изключение на с ГЕРБ-СДС, можете да ме информирате на какъв стадий, с какви шансове е съставянето на постоянен кабинет ".



Очаквайте детайлности...
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР