Започна полагането на нов водопровод в най-големия пернишки квартал "Изток",

...
Започна полагането на нов водопровод в най-големия пернишки квартал "Изток",
Коментари Харесай

Започна полагането на нов водопровод в най-големия пернишки квартал Изток

Започна полагането на нов тръбопровод в най-големия пернишки квартал "Изток ", заяви общинският пресцентър. Ремонтът е част от огромна стратегия за замяна на остарялата водопроводна мрежа на Перник.

Тръбите, които ще бъдат инсталирани, са от високоустойчив материал. Там, където е допустимо, те ще бъдат полагани по безизкопен метод със сондажна машина.

"Изток " е вторият квартал, в който старите етернитови тръби ще бъдат сменени. Реновацията на водопроводната мрежа в Перник стартира от квартал "Църква ", където за първи път в общината бе приложена безизкопна технология със профилирана техника вид "къртица ".

ВАП разпореди незабавна инспекция за повредата в шламохранилището на Топлофикация - Перник

В околните дни ще се ремонтира и централният тръбопровод за гр. Батановци. Паралелно ще тече реорганизация на мрежата в централната градска част.

Ще бъде сменен общо 56 км тръбопровод в целия град. За реорганизация на водопроводната мрежа в Перник са подписани контракти с три компании, които съгласно кмета Станислав Владимиров са най-хубавите в бранша. Очаква се през есента ремонтът на всички обекти по водопреносната мрежа на Перник да завърши.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР