Започна поклонението пред голямата актриса Стоянка Мутафова. Тя почина в

...
Започна поклонението пред голямата актриса Стоянка Мутафова. Тя почина в
Коментари Харесай

Започна поклонението пред голямата актриса Стоянка Мутафова

Започна поклонението пред огромната актриса Стоянка Мутафова. Тя умря в петък на 97 години. Прощаването е в Сатиричния спектакъл, където Мутафова работи до 1991 година

Пред театъра на ул. „ Стефан Караджа “ в столицата още преди 11 часа се беше оформила опашка от чакащи. Близки, сътрудници и фенове на огромната актриса я изпращат в последния ѝ път.

Предвидено е сбогуването във фоайето на Сатиричния спектакъл да продължи до 16.00 часа.

„ Родена аристократка, шут - по предопределение “ с тези думи изпращат Мутафова сътрудниците ѝ от Сатирата на уеб страницата на театъра. Тя е измежду създателите му, а златният фонд на БНР пази загатна ѝ за 1957 година

„ Ние откриваме Държавния язвителен спектакъл с „ Баня “ на Маяковски, а край нямахме. И ние намерихме за добре да паднем в оркестъра. По едно време аз тъпча някого и под мен се чу един глас –„ дръпни се ма, ще ме смачкаш “ – това беше Парцалев “, споделя в загатна актрисата.

През февруари тази година Стоянка Мутафова означи 70-годишна театрална и кино кариера. Ролите ѝ са стотици. Въпреки многото ѝ функции в киното и малкия екран Мутафова обичаше първо театъра.

„ Там е истината, там се раждат нещата, там усещаш дъха на публиката и разбираш по кое време тя те е схванала и по кое време не “, споделяше именитата актриса.

Преди четири години Българският културен институт в Лондон предложи Стоянка Мутафова за книгата на върховете “Гинес “ в категорията – “Най-възрастна, интензивно играеща на сцената, актриса “.

Поклон пред паметта й!
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР