Започна подготовката за преговори с ЕСРусия трябва да си даде

...
Започна подготовката за преговори с ЕСРусия трябва да си даде
Коментари Харесай

Москва и Скопие на нож след „руска намеса“

Започна подготовката за договаряния с Европейски Съюз


Русия би трябвало да си даде сметка, че няма друга опция за Македония, с изключение на пълноправно участие в Европейския съюз и НАТО. Македонското държавно управление освен че желае да удостовери съдействието с Русия, само че и да го развие, съобщи македонският министър председател на конференция с еврокомисаря за добросъседство Йоханес Хан в Скопие, съобщи МИА. Изказването бе направено във връзка изявление на Заев за уеб страницата “Бъзфийд ”, в което той упреква съветски предприемач от гръцки генезис във финансиране на антиправителствени митинги в Македония. “Бъзфийд ” на собствен ред отбелязва, че въпросният предприемач Иван Савидис е апетитен за непосредствен до съветския президент Владимир Путин.

Според Заев напъните на Савидис целят да попречват референдума за името, който е основен за бъдещото участие в Европейски Съюз и НАТО. Интервюто му обаче провокира остра реакция от страна на съветското посолство в Скопие, което се възмути от “политически безотговорните заплашванията на жителите с измислена съветска опасност ” и “разпространяването на русофобия ”.

В рамките на визитата на Йоханес Хан в Скопие бе даден формален старт на началото на процеса на скрининг и подготовка за пускане на договарянията за участие в Европейски Съюз през юни 2019 година

“Вратите на Европейския съюз са необятно отворени за Македония, посредством и на постигнатите контракти за добросъседство с България и за името с Гърция. Но от вас зависи дали ще употребявате това или не ”, означи Хан. На съвещание на държавното управление, на което участва и той, за основен договарящ с Европейски Съюз бе назначен македонският вицепремиер Буяр Османи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР