Започна плащането на местните данъци и такси за 2020 г.,

...
Започна плащането на местните данъци и такси за 2020 г.,
Коментари Харесай

Започна плащането на местните данъци и такси за 2020 г. в Община Мездра

Започна заплащането на локалните налози и такси за 2020 година, оповестяват от отдел „ Местни доходи “ в Община Мездра.
Съгласно Закона за локалните налози и такси, данъкът върху недвижимите парцели, такса битови боклуци и данъкът върху транспортните средства се събират на две вноски - първата до 30 юни, а втората - до 31 октомври. Предплатилите цялата дължима сума в период до 30 април употребяват отстъпка от 5 на 100.
Физическо лице, в това число едноличен търговец, което реализира патентни действия, се полза с годишен патентен налог за приходите от тези действия. Данъчно задължените лица, които подлежат на облагане с патентен налог, подават данъчна декларация по пример, в която заявяват до 31 януари на настоящата година събитията, свързани с определянето на налога. В случаите на започване на активността след тази дата, данъчната декларация се подава директно преди започване на активността.
Патентният налог се внася на четири равни вноски: за първото тримесечие на 2020 година - до 31 януари, за второто - от 1 февруари до 30 април, за третото - от 1 май до 31 юли, а за четвъртото - от 1 август до 31 октомври.
Лицата, които са подали декларация до 31 януари и в същия период са заплатили цялостния размер на патентния налог, употребяват отстъпка от 5 на 100.
Данъкът върху таксиметров транспорт на пасажери се внася преди приемане на издаденото позволение по Закона за автомобилните транспорти.
Данък здания, такса боклук, данъкът върху транспортните средства, патентният налог и данъкът върху таксиметров транспорт на пасажери могат да бъдат платени по следните способи:
• безкасово по банков път Община Мездра се обслужва от Банка „ ДСК “ ЕАД - клон Мездра: IBAN BG95STSA93008425414500, BIC код STSABGSF, код на тип заплащане:
44 14 00 - патентен налог и налог върху таксиметров транспорт на пасажери,
44 21 00 - налог върху недвижимите парцели,
44 23 00 - налог моторни транспортни средства,
44 24 00 - такса битови боклуци,
44 28 00 - туристически налог.
• на касите на Община Мездра в Центъра за информация и административни услуги на жителите или посредством ПОС устройство,
• на касите на „ Български пощи “ ЕАД,
• в офисите на „ Изипей “ (Easypay) АД,
• в „ Обединена българска банка “ (ОББ) АД,
• в Банка „ ДСК “ ЕАД,
• в Кметствата по обитаеми места.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР