Започна основен ремонт на покрива на Националната библиотека Св. Св.

...
Започна основен ремонт на покрива на Националната библиотека Св. Св.
Коментари Харесай

Започва ремонтът на покрива на Националната библиотека

Започна главен ремонт на покрива на Националната библиотека " Св. Св. Кирил и Методий ". Това се случва за първи път от построяването й през 1953 година Над 780 000 лева са отпуснати от страната за реконструкцията, която би трябвало да завърши в края на юни, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Повече светлина и по-голяма сигурност са в основата на плана за ремонт на Националната библиотека. Стъкленият таван ще бъде освежен с материали, съобразени с покрива.

Доц. доктор Красимира Александрова, шеф на Националната библиотека: С решаването на тези проблеми ние се опитваме да опазим документите, които се съхраняват, само че това основава извънредно доста усложнения и се харчат доста повече пари, в сравнение с, в случай че се направи ремонт на покрива.
Въпреки случаите, за благополучие няма бъзвъзвратно изгубени скъпи книги.

Ремонтът на покрива ще продължи 90 дни, а откакто завърши ще има и площадка за снайперисти. Достъпът им до библиотеката е нужен поради значимите събития, които постоянно се организират в региона.

Апостол Апостолов, шеф на фирмата-изпълнител на ремонта: От терасата да може да се качат по нея, да не се постанова да стъпват върху керемидите. Едно, че е рисково за покрива, второ, че е рисково за самите хора.
Очаква се новият покрив да подсигурява сигурност за фонда на библиотеката за няколко десетилетия напред.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР