Започна описването на щетите след бедствието в Новозагорско. Градушката унищожи

...
Започна описването на щетите след бедствието в Новозагорско. Градушката унищожи
Коментари Харесай

Започват да описват щетите от градушките в Новозагорско


Започна описването на вредите след бедствието в Новозагорско. Градушката унищожи над 25 000 декара посеви в района. Загубите на стопаните са за стотици хиляди, съобщи БГНЕС.

В село Стоил Войвода нивите са под вода. Един от притежателите на земя описа, че ще се наложи да сее втора годишна продукция. Така разноските ще бъдат двойни и по тази причина се надява на помощ от страната. Стопаните не застраховат нивите си, тъй като считат, че няма смисъл от това. Описването на вредите ще продължи най-малко седмица. Не е ясно по кое време помощите ще стигнат до стопаните, само че това ще отнеме най-малко месец. Ако компенсациите закъснеят, притежателите са подготвени да се откажат да сеят наново, заяви бТВ. След градушката в свищовското село Морава ситуацията се възстановява. 15 къщи пострадаха от ураганния вятър. Градушката унищожи посеви, бяха наводнени селскостопански постройки. Част от вредите бяха възобновени незабавно.

Кметът на селото Георги Георгиев изясни, че една от улиците е изцяло разрушена. Още няколко са в неприятно положение. Той изрази вяра държавното управление да отпусне средства за възобновяване им. По думите му са нужни към 70-80 хиляди лв.. Комисия ще прави оценка вредите на земеделците в понеделник. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР