Започна операцията по изваждането на 12-те деца и треньора им

...
Започна операцията по изваждането на 12-те деца и треньора им
Коментари Харесай

Започна спасителната операция в пещерата в Тайланд

Започна интервенцията по изваждането на 12-те деца и треньора им по футбол, блокирани от 15 дни в наводнена пещера в Тайланд, откакто дни наред евакуацията им беше отлагана, поради прекомерно огромните опасности, съобщи Агенция Франс Прес.

" Днес е огромният ден... Момчетата са подготвени да посрещнат всички провокации ", съобщи Наронгсак Осатанакорн, губернатор на провинция Чианг Раи и началник на спешния щаб.

" Първото дете би трябвало да излезе към 21 часа (14 часа по Гринуич) ", посочи той. По думите му, " 13 експерти на международно равнище по спелеология " ще вземат участие в избавителната интервенция. Пет тайландски водолази и пет морски пехотинци също ще се включат в евакуацията на децата.

Досега бяха нужни 11 часа на умел гмуркач, с цел да отиде до децата и да се върне: шест часа за отиване, пет часа за връщане, с помощта на течението. Маршрутът за излизане от пещерата е дълъг няколко километра и включва сложни преходи под вода.

Колко е рискова избавителната интервенция сподели в петък гибелта на някогашен водолаз от тайландския флот, който почина при снабдяването с храна на децата. Освен това огромна част от децата, на възраст от 11 до 16 година, не могат да плуват и никой от тях не се е гмуркал.

Понастоящем изискванията за евакуация се считат за " съвършени " от спешния щаб, изключително що се касае до равнището на водата в пещерата.

Заради напора на публицисти, управляващите сложиха железни бариери, с цел да ги държат на отдалеченост, което ще разреши на спасителите да работят без камери в близост.

Децата и треньорът им по футбол бяха блокирани на 23 юни от покачващите се води в пещерата, ситуирана надълбоко в северната част на Тайланд, на границата с Бирма и Лаос.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР