Започна оживление в търсенето на работна ръка в Бургас и

...
Започна оживление в търсенето на работна ръка в Бургас и
Коментари Харесай

До края на месец февруари се приемат молби за детегледачи в Бургаска област

Започна раздвижване в търсенето на работна ръка в Бургас и региона и то е обвързвано с туристическия сезон. По тази причина се чака безработицата да падне под два % .
Вече са декларирани 800 работни места като над 60 % от тях са свързани с летния сезон.
Единият от огромните сезонни работодатели е „ Летище Бургас “. Там към този момент работят няколко компании, полетите са се нараснали, поради новите компании които обслужват свои линии.
„ Работните места, които тези оператори декларират са идентични. Полетите са повече е съпоставяне с други години, някои от тях се извършват целогодишно. Най-голямо е търсенето на рентгенови лаборанти, декларирани са места и за общи служащи, товаро-разтоварачи, водачи, наземни стюардеси. Всичко това се търси в огромен брой. Повече от 50 индивида за една позиция, са декларирали работодателите от летището. А това е единствено началото на търсенето “, сподели за Actualno.com Живко Янакиев, шеф на " Бюро по труда " Бургас.
48 е % на искащите да се включат в плана „ Родители в претовареност “ за региона, за Бургас са подадени 37 заявки от родители. „ Това е слаб интерес, чаках повече в случай, че това е трети банкет. Схемата съществува от година и половина. Би трябвало да има известност. До края на този месец е срокът за приемане на заявки от родители, които употребяват отпуск за развъждане на деца до пет годишна възраст и желаят да се възползват от тази услуга, да им назначим детегледачи “, изясни Живко Янакиев.
Той добави, че в множеството случаи детегледачите са хора, близки до фамилията хора. От 37 заявки, единствено двама претенденти не са утвърдени и то тъй като не дават отговор на критериите. Няма огромни недоволства от родители. По скоро детегледачите се оплакват от огромните упования на родителите, някои от които конфигурирали камери, с цел да ги следят. Това обаче били единични случаи, споделят от Бюро по труда Бургас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР