Започна официално разследване на президента Тръмп за отстраняване от поста.

...
Започна официално разследване на президента Тръмп за отстраняване от поста.
Коментари Харесай

Политолог: Атаката срещу Тръмп е подготовка за предстояща предизборна кампания

Започна публично следствие на президента Тръмп за премахване от поста. Процедурата по импийчмънт беше подхваната от неговите съперници - демократите. Причината е телефонен диалог с украинския президент Зеленски.

За сагата към импийчмънта - вижте в диалога в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия с журналиста Огнян Дъскарев и политологът Румяна Коларова.

Румяна Коларова счита, че демокрацията на всички места е в оттегляне и като причина или разследване на това оттегляне е, че в доста страни на лидерския пост застават политици, които дефинираме като популисти. В проблема с Тръмп това не е единствената типична характерност.

" Към профила му се прибавя и това, че той освен е звезда, само че и цар на риалити форматите. Неговият Туитър е риалити формат, който промени модела на правена на политика и той го промени към неприятно, тъй като този вид директна връзка не постоянно се осветява. Не е доста ясно дали импийчмънта се пробва да освети, само че не е ясно дали е изключение или предписание. Основната теза на демократите, които желаят импийчмът е, че това е фрапантно изключение. Основната теза на Тръмп е - " не ровете в моята купчинка, тъй като аз ще стартира да дълбая във вашата " ", сподели Коларова.

По думите ѝ е пределно ясно, че това обвиняване има няколко равнища. На първо място против честността на Тръмп, която е атакувана с доста обществени акции, като част от тях са съпроводени с искане за импийчмънт.

" Ефектът от тази офанзива костваше 20 % от известността на Тръмп. Пределно ясно е, че сега това е подготовка за идната предизборна акция ", сподели Коларова.

Огнян Дъскарев обясни повече за случая, поради който е разследван Тръмп:

" Става дума за диалог сред Тръмп и Зеленски от 25 юли тази година, в който той моли Зеленски да проверява ролята на Украйна в изборите през 2016 година По-точно да проверява компания, за киберсигурност, която е благосъстоятелност на украински американец. На тази компания акцията на Хилари Клинтън разпореди да проверява по какъв начин тъкмо са изчезнали нейните имейли, по какъв начин са отишли в Русия. Тръмп желае това от Зеленски. Второто е - атакуват го, че той към края на диалога си моли Зеленски за информация за сина на Джо Байдън - сегашният водещ претендент на демократите за президент, който е назначен в борда на една огромна украинска компания за произвеждане само че сила - огромна, частна, доста корумпирана и получава заплата от 50 000 $ на месец, с цел да не прави нищо "

Според Дъскарев ставащото няма да докара до събаряне на американския президент.

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР