Започна обучение на директори на общински детски градини по програма

...
Започна обучение на директори на общински детски градини по програма
Коментари Харесай

Започна обучение на директори на общински детски градини

Започна образование на шефове на общински детски градини по стратегия „ Кариерна подготвеност “. Проявата се финансира от Община Варна, дирекция „ Образование и юношески действия “, и се осъществя от хабилитирани преподаватели и специалисти от Икономически университет – Варна - доцент доктор Мария Станимирова, началник на Център „ Кариери и предприемачество “, и гл.ас. доктор Петър Петров. Участниците бяха приветствани от проф. доктор Стоян Стоянов – основен секретар на ИУ. Дейностите се провеждат от Про Адвайс - лицензирана към Министерството на обучение и науката.

Програмата има за цел да отговори на потребностите на педагогическите експерти от кариерно развиване в просветителната система. Чрез нея шефовете ще обогатят познанията си за лидерски умения и създаване на компетентностен модел в областта на предучилищното обучение, създаване на персонален кариерен проект и портфолио, в сходство с измененията в наредбата за развиване на педагогическите експерти.

По време на събитието шефът на дирекция „ Образование и юношески действия “ Лилия Христова връчи монета на Община Варна на шефове на детски градини - Алис Испенджиян, Теменужка Иванова, Тина Боянова и Дора Михова за безрезервен и заслужен труд в системата на предучилищното обучение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР