Започна обратното броене за най-очаквания концерт от програмата на Международния

...
Започна обратното броене за най-очаквания концерт от програмата на Международния
Коментари Харесай

Ексцентричен цигулар идва в България, за да закрие Варненско лято

Започна противоположното преброяване за най-очаквания концерт от програмата на Международния музикален фестивал " Варненско лято “ – гастрола на цигулковия виртуоз Ара Маликян на 2 ноември в Двореца на културата и спорта.

Ара Маликян е изключително предстоящ от младата аудитория на морския град поради ексцентричния провокативен жанр на музициране и театрално наличие.

Музикантът е ливанец от арменски генезис и с испански паспорт, обичан е на разнообразни генерации меломани по света. Неговата цигулка, основана в Модена, и пропътувала пътя до Ливан, с цел да попадне в ръцете на дребния тогава Ара, въодушевява 25-ия му албум. " Невероятната история на една цигулка “ е прочувствен и персонален музикален роман, въодушевен от необятния свят на Паганини, който ще поведе публиката из музикалните столетия и жанрове от класиката до рок и поп музиката.

Мегаконцертът е първи гастрол на Ара Маликян във Варна и се реализира по покана на Община Варна и AGBU /Общоарменски благотворителен съюз Парекордзаган/.

Гастролът на Маликян е финалният фойерверк на една поредност от разнопосочни и прояви от висока класа, които започнаха още в дните на Международния сценичен фестивал " Варненско лято “  със спектакъла на Лиса Джерард и " Мистерията на българските гласове “. Продължиха с горещо признати от публиката концерти на оркестъра на Българското национално радио и East-West Chamber Orhcetra, камерен оркестър " Симфониета “, грандиозният Интеграл на сонати за цигулка и пиано от Бетовен, в който се включиха най-успешните български цигулари от няколко генерации, мюзикъли и опери под звездите на Летния спектакъл, ювелирни камерни гастроли на млади български имена с пробив на международните подиуми. Фестивалът провокира възхищението на феновете с крос-оувър планове – измежду тях международната премиера на " Кончерто гросо “, основан от Антони Дончев, особено за фестивала, и доближи до дълго чакания от ценителите бароков цикъл с забавни групи, находки от Германия и Италия и най-търсените български барокови интерпретатори.

Изключителни прекарвания и невероятни актьори извършиха залите и пространствата на Международния музикален фестивал " Варненско лято “  през 2018 година Над 23 000 фенове станаха съпричастни на 40 събития с класическа музика, барок, кросоувър планове, огромни прояви със симфонични оркестри, опера навън в миналите 132 дни. Фестивалът беше открит от една от най-ярките ни музикални звезди – Александрина Пендачанска и ще бъде закрит от международната звезда и ескцентрик – цигуларят Ара Маликян. Неговият театър, въодушевен от историята на личната му цигулка, ще нагрее страстите в Двореца на културата и спорта на 2 ноември от 20 часа.

" Варненско лято “ продължава за децата с изявите на най-малките актьори от Националното учебно заведение по изкуствата " Добри Христов “. Те към този момент блеснаха в концерт под палката на Страцимир Павлов, който събра в оркестрации най-обичаните тематики от филмите " Междузвездни войни “, " Карибски пирати “, " Гладиатор “, " Мама Миа “, " Усащена за жена “. " Варненско лято за деца “ приканва с вход свободен подрастващата аудитория с автентичен български концерт, въодушевен от будителите, на 4 ноември и с най-хубавите коледни мелодии на 2 декември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР