Започна обиколката на папа Франциск в центъра на София. Папамобилът

...
Започна обиколката на папа Франциск в центъра на София. Папамобилът
Коментари Харесай

Франциск помаха от папамобила, хиляди го посрещнаха за неделната меса

Започна обиколката на папа Франциск в центъра на София. Папамобилът мина по бул. " Цар Освободител ", поздрави множеството и спря на площад " Княз Александър I ". Там е сцената за осъществяване на неделната литургия.

Часове преди началото площадът е изпълнен с хиляди, които желаят да чуят и видят Светия отец. Някои от тях чакат чудодейно излекуване.

Голяма група хора е пристигнала на площада с четири рейса от няколко села край Пловдив и от град Раковски. Беше малко тясно на предходното ни местенце, само че тук допускам, всички ще се приближат най-малко духовно до папата, описа католичката Мария Павлова, която е от едно от пловдивските села. Жената е участвала и по време на визитата на папа Йоан Павел Втори в Пловдив. Мина на няколко метра от мен, с неспокойствие си спомня тя. Тогава беше доста болен, само че отслужи литургията, сподели Павлова.

Голяма наслада е за нас, участвала съм на идването на предходния папа и знам какво е прекарването, описа Емилия Големанова от Русе. Като посочи, че един рейс с хора от енорията в града е дошъл в София. Има и възрастни хора и даже детенце, което няма годинка, описа дамата.

Дарина Палукова е от София, от енорията " Успение Богородично ", тя е пристигнала с децата си на месата, като за тях това е първа среща с папа. Очакваме с неспокойствие да присъстваме на тази меса, изнесена от папа Франциск, описа дамата.

С неспокойствие чакахме датата 5-и, с цел да дойдем в София, описа Весела Сотирова от Пловдив. Аз за повторно виждам папа, предходният пристигна при нас в Пловдив, описа старата жена, която е пристигнала на месата дружно с десетгодишната Виктория, за която се грижи. Виктория постоянно посещава католическия храм в града, а всяка събота е на вероучение. Развълнувана съм, чула съм, жена се е излекувала, като го е видяла, споделя обнадеждената от идната среща с папата стара жена.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР