Започна нов ремонт на едната тръба при тунел Витиня, който

...
Започна нов ремонт на едната тръба при тунел Витиня, който
Коментари Харесай

Започна ремонт на тунел Витиня в посока Варна

Започна нов ремонт на едната тръба при тунел " Витиня ", който ще продължи до края на септември. Движението се реализира в тунела посока София, а тежкотоварните камиони над 12 тона се пренасочва през остарелия път.

Европейски наставления за сигурност, изискващи напречна връзка сред тунелите наложи затварянето на тръбата в посока Варна за към три месеца. След осъществяването на ремонта това ще бъде единственият тунел в България, който към този миг да дава отговор на всички евродирективи за сигурност.

Те ще подсигуряват сигурност на придвижването, като с изключение на първична и вторична обшивка, ще се изградят и инсталациите в двете връзки, също по този начин противопожарни порти и вентилационни боксове, които ще подсигуряват сигурност при прекосяване от едната тръба за другата тръба, сподели инж. Радослав Петков, представител на изпълнителя.

Когато се правят такива огромни поправки по цялото трасе на автомагистралата ще има усложнения за придвижването, с тази цел ние сме трансферирали тежкото придвижване да се движи по остарелия път, имам поради колите над 12 т, сподели инж. Румен Сачански, шеф на ОПУ-София.

Общото усещане на хората обаче е, че в региона на тунела от години тече непрекъснат ремонт.

Срокът за осъществяване на ремонта при тунел " Витиня " е до края на септември, а АПИ следва да разгласи поръчка за поправки и за тунелите " Топли дол " и " Правешки ханове ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР