Започна международен архитектурен конкурс за идеен проект за нова сграда

...
Започна международен архитектурен конкурс за идеен проект за нова сграда
Коментари Харесай

Местят Карин дом от Морската градина до Очна болница, започна архитектурен конкурс на новата сграда

Започна интернационален архитектурен конкурс за абстрактен план за нова постройка на Карин дом във Варна, която да разреши преместването на услугата за деца със специфични потребности и техните фамилии в нов дом. Това заяви общинското електронно издание Live.Varna.bg.

За задачата Община Варна даде имот с повърхност 2450 кв. м, ситуиран в сред улиците “Дойран ” и “Кирил Шиваров ” в региона на Очна болница. Датската фондация Велукс ще финансира строителството. Конкурсът се осъществя в партньорство с Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в България. Това стана ясно на конференция през днешния ден с присъединяване на Мая Донева - изпълнителен шеф на Карин дом, Веселина Василева - координатор на плана, основния проектант на Община Варна Виктор Бузев, юрист Цвета Стоева и проектант Явор Панев - консултанти по организацията на състезанието.

 

В него могат да вземат участие български и задгранични лица или техни обединявания с архитектурна проектантска дееспособност в съответната страна на регистрация. Срокът за даване на плановете е 3 месеца – до 19-ти февруари. Съгласно заданието, общото надземно застрояване би трябвало да бъде проектирано до към 1800 кв.м, с 600 квадратни метра подземни паркинги, със опазване на най-благоприятен брой от съществуващите дървесни типове и свободна дворна повърхност за парк и детски площадки.

Повече информация за състезанието за планиране на новата постройка на Карин дом може да бъде открита на особено основаната за задачата страница: https://competition.karindom.org, 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР