Започна мащабният ремонт, който ще преобрази напълно до три месеца

...
Започна мащабният ремонт, който ще преобрази напълно до три месеца
Коментари Харесай

Започва цялостен ремонт на УМБАЛ - Бургас

Започна огромният ремонт, който ще преобрази изцяло до три месеца най-посещаваният в града Диагностично-консултативен център I или някогашната Първа поликлиника. Клиниката се обитава в едното крило на УМБАЛ Бургас в ж.к. " Зорница ".
На обекта през днешния ден участваха кметът Димитър Николов, зам.-кметът по опазване на здравето Йорданка Ананиева, шефът на ДКЦ I доктор Калина Ишкиева, представители на строителите и на Националния поверителен екофонд.
Сградата на ДКЦ I не е ремонтирана главно от десетилетия, заради което огромна част от мазилката на външната фасада е компрометирана. Помещенията в сутерена не се експлоатират от дълго време и са в неприятно положение. Подобно е ситуацията и по етажите на здравното заведение. В нея от първи до четвърти етаж се разполагат регистратура, център по хематология, манипулационни, лекарски, профилирани и педиатрични кабинети.

Обновяването ще вкара всички нужни ограничения за енергийна успеваемост, като полагане на топлоизолация на външните стени и пребоядисване, ремонт на остарялата покривна хидроизолация и промяната й с нова и ремонт на козирката на входа на здравното заведение.
Реновирането на постройката е по план на Община Бургас, финансиран от Националния поверителен екофонд /НДЕФ/, а реализирането му ще усъвършенства доста топлоснабдяването и енергийната успеваемост на постройката, както и изискванията за пациентите и медицинските служащи.
След санирането на постройката, ремонтът ще продължи с цялостно модернизиране и на педиатричните кабинети и чакалните към тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР