Започна като най-големият скандал за корупция в ЕС от десетилетия,

...
Започна като най-големият скандал за корупция в ЕС от десетилетия,
Коментари Харесай

Пари, подслушвания и оставки: Разследването на Катаргейт се изчерпа

Започна като най-големият скандал за корупция в Европейски Съюз от десетилетия, с арести на високо равнище, стряскащи разкрития и конфискуване на 1,5 милиона евро в брой.

Но една година по-късно по този начин наречената спекулация Qatargate на Европейския парламент е затънала в правни контраразследвания, които сложиха под въпрос метода на ръководство на случая от белгийските управляващи и забавиха всеки евентуален развой.

>

Основният обвинен по случая, Антонио Панцери, призна, че е взел минимум 2 милиона евро подкупи от Катар и Мароко в подмяна на политически услуги и другарски решения на Европейски Съюз по отношение на двете страни. Въпреки че признанието му в началото докара до спомагателни арести, дата на процеса не беше избрана, обвинените бяха освободени и техните правни екипи сполучливо оспориха белгийските прокурори и техните способи на следствие.

Ева Кайли, най-високопоставеният народен представител в Европейски Съюз, разпознат като обвинен по случая, беше задържана през декември 2022 година по време на безпрецедентн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР