Започна извънредният брифинг на министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, министърът

...
Започна извънредният брифинг на министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, министърът
Коментари Харесай

Министър Ангелов огласи новите мерки, които влизат в сила от петък, 27 ноември и ще са в сила до... ВИДЕО

Започна изключителният брифинг на министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов, министърът на стопанската система Лъчезар Борисов, министърът на труда и обществената политика Деница Сачева и членове на Щаба в Министерския съвет.

"Взехме решение на държавното съвещание за удължение на противоепидемичните ограничения и конюнктура с 2 месеца до 31 януари ", поде здравният министър и добави: В тази връзка вкарваме следните ограничения, считано от петък до 21 декември 2020 година: "Преустановяват се присъствените образователни занятия във всички просветителни институции - както учениците, по този начин и всички извънкласни действия, всички групови занятия в групови центрове, всички ВУЗ-ве, детски градини и ясли ", сподели той.

"Преустановява се провеждането на всички групови мероприятия като се изключи някои театри, където се съблюдава отдалеченост, има 30% претовареност на залите и задоволително отдалеченост ", сподели той.



"Преустановяват се всички групови или самостоятелни спортни мероприятия за лица до 18-годишна възраст и всички частни мероприятия за повече от 15 души ", сподели той.

"Преустановяват се визитите във фитнесите, заведенията за хранене и забавление. Допускат се единствено доставки или взимане на храна за дома и офиса. Преустановяват се визитите в игралните зали и казина, както и в комерсиалните центрове като се изключи оптиките, питателните артикули, аптеките, офисите на телекомуникационните оператори, аптеките и зоомагазините в тях ", сподели той.

"Магазините в кварталите не престават да работят, само че се преустановяват екскурзиите ", сподели той.

По думите му парковете и градините остават отворени и не се постанова вечерен час в нито една сфера.
БЛИЦ напомня,

Това значи, че броят на инфектираните от COVID-19 в страната ни за 24 часа се е нараснал фрапантно по отношение на понеделник, когато те бяха 3 146.

В неделя също бяха по-малко - 1 123. Необходимо е да се означи за съпоставяне, че направените PCR теста във вторник са били 10 474, до момента в който в понеделник бяха 7 244.

Лошите вести не свършват дотук. За страдание през миналите 24 часа има 157 умряли от ковид, осведоми Единният информативен портал. Това съставлява втори следващ ден с огромен брой умряли.

Така общият брой на жертвите става 3 226.

Припомняме, че през вчерашния ден бе регистриран нов черен връх по брой умряли в страната ни за денонощие - 189.

За последните 24 часа излекуваните са 1 876. Преди дни заболелите у нас към този момент минаха тревожната граница от 100 000 и към този момент доближиха 129 348, дейните случаи са 86 020. Излекуваните общо са 40 102 души. Хоспитализирани са 6 365 души, 392 са в интензивно поделение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР