Започна извънредната сесия на общинския съвет в Пловдив. Съветниците ще

...
Започна извънредната сесия на общинския съвет в Пловдив. Съветниците ще
Коментари Харесай

Започна извънредната сесия на общинския съвет в Пловдив

Започна изключителната сесия на общинския съвет в Пловдив. Съветниците ще разискват препоръчаните от новия кмет по-високи локални налози и такси, както и тегленето на нов общински заем от 120 млн. лева

Пловдив

Работна събота за общинския съвет в Пловдив, с цел да могат да се спазят всички периоди по приемането на бюджета. Има няколко значими за града точки.

Първата от тях, тегленото на нов дълг от до 120 милиона лв. и то на фона на това, че общината към момента изплаща два остарели заема, теглени в предни мандати. Кредитната линия се отпуска от Европейската капиталова банка, като концепцията е с нея да се финансират значими за града инфраструктурни планове. Предложението на банката е за транш от 50 милиона, с падеж 25 години гратисен интервал за сумата на главницата до 2027 година и рента под 1%. Обектите, които ще могат да се финансират с този заем, занапред ще се прецизират, само че се знае, че измежду тях са пътната връзка сред регионите Южен и Тракия, пробивът Модър-Царевец и нов мост над река Марица.

Друга значима точка - предлага се покачване на такса битови боклуци от 1,5 на 1,8 промила.

Общинската сесия стартира с това, че общината приключи концесията с футболния клуб " Ботев ".

Пред общинския съвет има и много жандармерия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР