Започна изплащането на увеличените пенсии. Пенсионерите ще могат да ги

...
Започна изплащането на увеличените пенсии. Пенсионерите ще могат да ги
Коментари Харесай

Възрастна жена колабира, докато чака на опашката за пенсии


Започна изплащането на увеличените пенсии. Пенсионерите ще могат да ги получат от през днешния ден до 20 юли. Така с актуализацията на бюджета минималната пенсия от 370 лв. става над 460. Средната надвишава 660, а оптималната става тъкмо 2000 лв..

Възрастна жена колабира, до момента в който чакаше на опашка в пловдивската централна поща в първите часове от изплащането на пенсиите. По-късно опашките се стопиха.

В столицата пенсиите се изплащаха без опашки. Сред пристигналите първи да си вземат пенсията е 74-годишната Юлиана. Щастлива е от обстоятелството, че към този момент получава по-висока пенсия, само че нарастването ще отиде за медикаменти.

От през днешния ден всички пенсии са с 10% нагоре и към тях влиза така наречен Коронавирус добавка от 60 лева Така над 2 млн. пенсионери получават от този месец повече. Има обаче и ощетени. 17 300 души ще получат по-ниски пенсии, приблизително с 37 лева надолу.

„ Това не са пенсии за трудови приходи. Трудови пенсии, както сме привикнали да ги назоваваме, а те са за нетрудова активност. По-голямата част от тях са с пенсии отпуснати по европейски наставления. Тоест със разбъркан стаж от чужбина и в България. Абсолютна правдивост за всички до 0 няма по какъв начин да се получи, само че съм благополучен, е до такава дребна численост успяхме да сведем тези, които няма да получат същите приходи “, сподели общественият министър Георги Гьоков.

От октомври ще има наново нарастване за 715 000 пенсионери. Тогава междинната пенсия ще стане 722 лева, а оптималната 3400 лева

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР