Започна изпълнението на проекта Основен ремонт на пл. Свободата и

...
Започна изпълнението на проекта Основен ремонт на пл. Свободата и
Коментари Харесай

Започна ремонтът на плевенското ларго

Започна осъществяването на плана „ Основен ремонт на пл. „ Свободата " и пешеходна улица „ В. Левски " /от пл. „ Свободата " до пл. „ Ст. Стамболов/ ". Той е създаден от Проектантско бюро „ ПРОконсулт " - Плевен, с шеф арх. Красимир Попов. „ ПРОконсулт " е създател и на плана за реорганизация на централния площад „ Възраждане ", което подсигурява, че новата разработка ще хармонира с към този момент ремонтираните централна част от Мавзолея „ Св. Георги Победоносец ” до пл. „ Свободата " и пл. „ Ст. Стамболов ". По този метод ще бъде допълнен и надграден планът „ Обновяване и рационализация на физическата среда посредством реорганизация на централната пешеходна зона на гр. Плевен ”, изпълнен с европейски средства.
Общата повърхност в обсега на реконструкцията на частта от ул. „ В. Левски ” е 12 206 кв. м. От тях настилки ще бъдат положени на 11 822 кв. м, или 96.8 %. Общата повърхност озеленяване /проекция на короните/ е 20.4 %, или 2427 кв. м. Към съществуващите на територията 30 дървета ще бъдат засадени нови кубични и кълбести дървета – 26 бр., и нови дървета І-ва и ІІ-ра големина – 38 бр. В началото на ремонта са отрязани единствено две дървета заради извънредно неприятното им положение. Една от първите стъпки при реконструкцията е подмяната на подземните връзки от „ Топлофикация ” и „ ВиК ”.
За настилките ще се употребяват същите материали като вложените на пл. „ Възраждане ” и пл. „ Ст. Стамболов ” - вибропресовани бетонови павета с изключителна издръжливост, които ще заменят сегашните клинкерни плочи. При широчина на улицата 16 метра за летни градини на заведения ще бъдат отделени не повече от 4 метра от двете страни, останалото пространство е за пешеходния поток. Проектът планува нова отводнителна система. Ще бъдат инсталирани нови паркови осветителни тела LED с бяла светлина.
С ремонта ще бъде обезпечена налична среда за хора с увреждания. За жителите с повредено зрение са проектирани тактилни линии с широчина 80 см в контрастни цветове, планувани са също специфични пейки на разстояние до 50 м една от друга.
За реализатор на обекта след извършена социална поръчка е определена компания „ Запрянови 03 ” ООД – Асеновград. Общата стойност на дейностите възлиза на 3 409 860 лева с Данък добавена стойност. По-голямата част от тях са обезпечени посредством вдишване от Община Плевен на дълготраен заем от „ Регионален фонд за градско развиване ” АД – Мениджър на финансов инструмент „ Фонд за градско развиване за Северна България ” /ФГР Север/, част от Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020, и Експресбанк АД – съфинансираща институция. Община Плевен има лично присъединяване в размер на близо 500 000 лева
Срокът за реализиране на реконструкцията е 150 календарни дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР