Започна изливането на бетонния фундамент, върху който ще бъде построена

...
Започна изливането на бетонния фундамент, върху който ще бъде построена
Коментари Харесай

Започна изливането на бетонния фундамент на британската АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“


Започна изливането на бетонния пиедестал, върху който ще бъде издигната постройката на реактора на Първи блок на АЕЦ „ Хинкли Пойнт Си “. Това заяви строителят на централата ЕDF Energy.

4500-тонната бетонна платформа, армирана със стомана, ще поддържа постройката на реактора, хранилището за нуклеарно гориво, както и четири секции за системите, осигуряващи електроснабдяването и сигурността, излиза наяве от обява на електронното профилирано издание world-nuclear-news.org.

Първите 2000 куб. метра бетон с дебелина от 3,2 метра бяха излети за 30 часа. Следващите четири изливания на бетон до завършването на плочата ще бъдат направени през 2019 година

Разрешението за започване на строителните действия бе издадено от Управлението за нуклеарно контролиране на Англия на 23 ноември 2018 година Предвижда се първият реактор EPR в АЕЦ „ Хинкли Пойнт Си “, която е ситуирана в графство Съмърсет, да стартира работа през 2023 година Двата реактора на централата би трябвало да обезпечат 7% от създаваното електричество във Англия.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР