Започна изкупната кампания на тютюна от едролистната сортова група Бърлей“

...
Започна изкупната кампания на тютюна от едролистната сортова група Бърлей“
Коментари Харесай

С 10-15% са по-високи изкупните цени за тютюна

Започна изкупната акция на тютюна от едролистната сортова група „ Бърлей “ - годишна продукция 2019 година. Изкупните цени са с към 10-15 % по-високи, спрямо предходната година, съобщи ръководителят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България Цветан Филев.

Стопани от общините Тутракан и Дулово към този момент предадоха първите си количества тютюн от годишна продукция 2019 година Средната цена за кг тютюн от сортовата група „ Бърлей “ предходната година е била 3,05 лева, а тази седмица стопаните продадоха първите си количества на цени 3,30-3,40 лева, сподели Филев.

„ От конкуренцията, която ще се получи поради по-малките количества, сред комерсиалните оператори и на фона на по-доброто качество – тази обстановка работи в интерес на българските тютюнопроизводители. Казвам го с ангажимента да не разчитат някой различен да им свърши работата, а самите те – тютюнопроизводителите, би трябвало, заставайки на кантара на пункта за пласиране на тютюнева суровина, първо да наблюдават кантара, да наблюдават и за окачествяването и да защитят труда, който са положили през цялата стопанска 2019 година “, добави той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР