Започна изграждането на обходния път на Поморие. Премиерът Бойко Борисов

...
Започна изграждането на обходния път на Поморие. Премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Започна изграждането на обходния път на Поморие

Започна построяването на обходния път на Поморие. Премиерът Бойко Борисов даде старт на строителството на четирилентовото трасе. Новата права ще отпуши трафика от Летище Бургас към курорта Слънчев бряг. По-рано министър-председателят инспектира и пътя Пловдив-Асеновград, който към този момент е подготвен.


Изграждането на 6-километровия обходен път на Поморие ще коства 20 милиона лв.. Срокът за стартиране на правата е 12 месеца, само че по думите на премиера Борисов за 10 месеца ще бъде подготвена.

Бойко Борисов - министър-председател: Еколозите да знаят, с тях се разбрахме, с археолозите - с тях се разбрахме. Всичко е направено - за шумозащитни стени, за гущерчета, врабчета, за птици стени предпазни-всичко, което написа в литературата, по тази причина са толкоз парите... Паралелно с това ще създадем и обхода от „ Тракия " непосредствено да се влиза, да не вървим на кръговото в Бургас, тъй че големият трафик да върви. „ Тука ще се строи през цялото лято, тъй като това не е курортна зона, тъй че няма да стопираме. Някъде следващата година към март, в случай че е мека зимата, април най-късно това ще завърши.
Премиерът направи и ревизия на инфраструктурни планове в Пазарджик и акцентира значимостта на обходните пътища за промишлеността. От Агенция " Пътна инфраструктура " плануват повсеместен ремонт на пътя Панагюрище - Пазарджик - Пещера - Батак, както и план за напълно ново трасе на Околовръстния път на Пазарджик, което да изведе изцяло тежкият трафик. По новото скоростно трасе сред Пловдив и Асеновград, което е с по три ленти, всекидневно минават по 17 000 автомобила. То ще бъде включено в ТОЛ системата. 33 млн. лв. ще коства рехабилитацията на пътя Асеновград-Кърджали, а близо 100 милиона ще са вложенията в разширение на южния околовръстен път на Пловдив. С построяването му тежкотоварните камиони ще излизат непосредствено на автомагистрала " Тракия ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР