Започна изграждането на новия парк на мястото на бившата Гарнизонна

...
Започна изграждането на новия парк на мястото на бившата Гарнизонна
Коментари Харесай

Започна изграждането на парка на мястото на бившата Гарнизонна фурна

Започна построяването на новия парк на мястото на някогашната Гарнизонна фурна в „ Западен “. Очаква се той да бъде напълно подготвен напролет на идната година.

Проектът е разграничен на два стадия. В първия ще бъдат построени 1500 кв.м. настилки, две детски площадки – за малчугани до 3 години и за деца от 3 до 12 години, като общата им повърхност ще е 450 кв.м. Ще има и фитнес навън, който ще бъде ситуиран на повърхност от 160 кв.м. и ще бъде оборудван с три маси за тенис. Във втория стадий се планува да се реновира и съществуващия в този момент парк в съседство с нови настилки, нови пейки и маси за шах. Така той ще бъде обвързван с новата част в една обща зелена зона с повърхност от над 8 декара. Кметът на „ Западен “ Димитър Колев посочи, че на процедура двата стадия ще се застъпят.

Целият парк ще бъде обезопасен с ограда, която ще е с дължина от 400 м. В първия стадий тя ще бъде сложена от страната на Пещерско шосе, бул. „ Копривщица “ и страната откъм блоковете. „ За нас е доста значима сигурността на всички хора и изключително на децата, които ще посещават парка. Той ще е наобиколен напълно с ограда, като по нея ще има храстовидна растителност, която също е планувана в плана. Ще имаме осветяване и видеонаблюдение, както и поливна система с капково напояване, ще бъдат засадени и локални типове растителност “, съобщи Димитър Колев, който инспектира старта на работата по обекта. Той призна, че има концепция в бъдеще Коледната елха да бъде сложена точно в новия парк, с цел да посреща всички хора, влизащи в регион „ Западен “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР