Започна изграждането на нов довеждащ водопровод на селата гара Елин

...
Започна изграждането на нов довеждащ водопровод на селата гара Елин
Коментари Харесай

Строят нов водопровод до гара Елин Пелин и Нови хан

Започна построяването на нов довеждащ тръбопровод на селата гара Елин Пелин и Нови хан , оповестиха от Министерство на околната среда и водите. Той е по план " Рехабилитация на външно водоснабдяване на с. гара Елин Пелин и с. Нови хан ".

Проектът се осъществя с безплатна помощ в размер на 2 038 145.79 лева без Данък добавена стойност , отпусната от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС). Очаква се рехабилитацията да отнеме 120 дни.

Целта на инвестицията е да бъде построен нов 10-километров довеждащ тръбопровод от помпена станция Лесново до село гара Елин Пелин и село Нови хан . Подмяната на старите етернитови тръби с нови ще усъвършенства качеството на питейната вода за близо 9000 поданици в региона.

" Водата е скъп запас, който би трябвало доста да пазим. С построяването на новия тръбопровод ще се понижат фрапантно загубите по мрежата и ще се увеличи качеството на питейната вода за хората. Радвам се, когато можем да помогнем за построяването на толкоз значима инфраструктура, каквато са водопроводите. Те са инвестиция, която ще служи и на бъдещите генерации ", сподели екоминистър Емил Димитроов.

Кметът на гр. Елин Пелин Ивайло Симеонов благодари на министър Димитров и Министерството на околната среда и водите за обезпеченото безплатно финансиране за плана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР