Започна изборният ден в САЩ и Канада. Първи, в 14:00

...
Започна изборният ден в САЩ и Канада. Първи, в 14:00
Коментари Харесай

Започна изборният ден в САЩ и Канада

Започна изборният ден в Съединени американски щати и Канада. Първи, в 14:00 часа българско време, стартират да гласоподават сънародниците ни по Източното крайбрежие, оповестиха от Министерството на външните работи.

Българските жители в Съединени американски щати могат да упражнят правото си на глас в изборите за президент и вицепрезидент и Народно заседание в 55 изборни секции, а в Канада в 16. Съединени американски щати и Канада са измежду общо 21 страни с изборни секции, в които сънародниците ни могат да гласоподават с машина. В Съединени американски щати 8 секции са оборудвани с 16 машини, в Канада – 2 секции с 4 машини.

В Северна Америка българите могат да гласоподават и в посолствата ни в Куба и Мексико, където са разкрити изборни секции. В Мексико сити изборният ден стартира в 15:00 ч. българско време.

Сънародниците ни към този момент гласоподават и в Южна Америка. Секции са разкрити в посолствата ни в Аржентина и Бразилия.

Най-късно изборният ден зад граница ще стартира и завърши в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и в канадския град Ванкувър. Изборните секции там отварят в 17:00 часа българско време, а гласуването ще завърши в 6:00 часа българско време в понеделник, 15 ноември 2021 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР