Започна фазата на море от Националното учение Бриз 2019, което

...
Започна фазата на море от Националното учение Бриз 2019, което
Коментари Харесай

Започна фазата на море от Националното учение Бриз 2019

Започна етапа на море от Националното обучение " Бриз 2019 ", което се организира в българската акватория на Черно море. 11 страни с 26 бойни и спомагателни кораба, 5 самолета, 5 вертолета и над 2000 военнослужещи упражняват своите умения да работят дружно в разнообразни спешни обстановки.

Варна

Със своята дължина от 134 метра и водоизместимост над 5 тона, фрегатата " Торонто " е същински колос. Ако прибавим и скоростта от 30 морски възела в час, е ясно за какво плавателният съд е определен за флагмански транспортен съд.
Лейтенант Нейтън Дженкингс, Фрегата " Торонто ": " Торонто " е част от програмата на НАТО за деяние в Средиземно и Черно море. Имаме опция да противостоим на бойни дейности на вода, на подводни и въздушни офанзиви.
Учението включва няколко сюжета - напредване на корабите зад трал при минна заплаха, отбрана от бързо движещи се лодки, а също събирането на всички кораби във групировка и бързото им разпространяване по команда.
комодор Жозе Курц - Втора непрекъсната група кораби на НАТО: Ние сме тук в Черно море, с цел да бъдем с нашите съдружници в техни води. Целта е да подобрим опциите си да работим едни с други.
На флагманския транспортен съд са десетки специалисти от силите на НАТО, измежду които кап. Лейтенант Дарин Димитров - щабен офицер по противоподводната битка.
кап. Лейтенант Дарин Димитров, щабен офицер по противоподводната битка при Втора непрекъсната група кораби на НАТО: Конкретна опасност от подводници все още не съществува. Разбира се, общоприети са процедурите, в които се следи непрекъснато акваторията за подводници, които правят действия.
Учението " Бриз 2019 " продължава с разиграването на разнообразни спешни обстановки на море.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР