Започна демонтажът на скелето на стрелата на парижката катедрала Нотр

...
Започна демонтажът на скелето на стрелата на парижката катедрала Нотр
Коментари Харесай

Демонтират скелето на катедралата Норт Дам

Започна демонтажът на скелето на стрелата на парижката катедрала " Нотр Дам " , което се деформира по време на опустошителния пожар през април 2019 година, оповестяват френските медии.

Около 09:45 часа служащите са почнали да се качват вътре в скелето посредством асансьор за инспекции.

" Един от основните моменти е стабилността на свода. Когато всичко това бъде уредено, ще бъдем доста облекчени, тъй като катедралата ще бъде избавена ", съобщи той, като се базира на " доста сензитивна, доста комплицирана интервенция, с значим рисков фактор " , разясни Кристоф Руселот, общоприет пратеник на катедралата.

По думите му можело да има части, които падат от скелето.
 Френските милионери още не са платили и стотинка за
Френските милионери още не са платили и стотинка за " Нотр Дам "

Искат да знаят защо ще отидат парите им

Скелето се състои от 40 000 елементи и тежи 200 тона, половината, от които с височина над 40 метра. То беше сложено за реставрацията на стрелата на готическата катедрала.

Скелето устоя на сриването на стрелата в пожара от 15 април 2019 година, само че беше деформирано от високата температура.

Първо беше " консолидиран и по-късно обкръжен с железни греди на три равнища, с цел да го стабилизира и да предотврати какъвто и да е риск от сриване ", декларира публичната институция, виновна за реставрацията на катедралата.

Поставено е второ скеле и от понеделник " два редуващи се екипа от петима техници за достъп до въжета ще се спуснат допустимо най-близо до изгорелите елементи, с цел да изрежат, като употребяват саблеви триони, металните тръби се стопяват една върху друга ".,

Операцията по демонтирането на скелето ще продължи цялото лято.
 €3,6 млн. дадени за укрепването на
€3,6 млн. дадени за укрепването на " Нотр дам "

Катедралата пострада съществено от пожар

Пожарът в катедралата Нотр Дам избухна вечерта на 15 април. Огънят беше изцяло погасен едвам на идната заран. По предварителни данни в региона на кулата на катедралата породи пожар по аргументи, които до момента не са били изяснени. Пожарът изцяло унищожи дървения покрив и шпила, които паднаха върху каменния свод и го счупиха на три места.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР