Започна делото срещу първия подсъдим за нападението над Пендиков. В

...
Започна делото срещу първия подсъдим за нападението над Пендиков. В
Коментари Харесай

Започна делото срещу първия подсъдим за нападението над Пендиков

Започна делото против първия обвиняем за нападението над Пендиков. В отсъствието на секретаря на българския клуб в Охрид Християн Пендиков в Охридския съд стартира делото за физическото нахлуване над него на 19 януари в кафе-бар в Охрид. Подсъдимият е упрекнат в углавно закононарушение от ненавист, причиняващо тежки телесни повреди, което планува присъда от една до пет години затвор, нещо, което отбраната отхвърля, написа " ALSAT ".

" На това се придава политически акцент и подтекст, който е политизиран до страшни граници, което единствено може да навреди на цялата процедура. Това е чисто политически въпрос. Ако следите деликатно изказванията на Пендиков, които дава по Българска национална телевизия, той загатна, че не знае кой го е блъснал откъм гърба, че не знае кой го е ритнал, че е бил обичай 10 минути, само че видеозаписът споделя напълно друга обстановка. Не забелязах по време на следствието някой очевидец да е споделил, че е споделил " замърсен българин ", сподели Димитрия Цобоски, юрист на обвинения.

Според пълномощника на Пендиков той не е пристигнал на делото, тъй като към момента се лекува, мъчно приказва и не може да пътува. Той не пожела да разяснява изказванията на юриста на подсъдимия. Той твърди, че не знае адреса на престояване на Пендиков в София, макар че през днешния ден съдията изиска да му бъде възложен адресът.

" Честно казано, не съм гледал това изявление. Пендиков ще се появи след привършване на лекуването. Като цяло нямаме разногласия, просто го съставлявам като жертва и потърпевш от закононарушение. Аргументите би трябвало да бъдат показани от прокуратурата и отбраната ", сподели Стефан Камишевски, юрист на Християн Пендиков.

По искане на отбраната, защото не бяха показани всички доказателства, посочени в обвинителния акт, делото беше отсрочено за 5 април. Адвокатът на Пендиков разгласи, че ще търсят и парично обезщетение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР