Започна делото срещу 27-годишния Викторио Александров, обвинен за убийството на

...
Започна делото срещу 27-годишния Викторио Александров, обвинен за убийството на
Коментари Харесай

Започна делото за двойното убийство в квартал Надежда

Започна делото против 27-годишния Викторио Александров, упрекнат за убийството на дамата, с която живеел на фамилни начала и щерка им. Близки и родственици на убити дами и деца се събраха в Съдебната палата в София, с цел да поддържат фамилията на убитите през 2018 година Дарина и щерка ѝ Никол.

Обвиненият за жестокото ликвидиране на майка и щерка резервира безмълвие на влизане в правосъдната зала. Родителите му също отхвърлиха коментар.

На днешното съвещание при закрити врата Викторио Александров е разказал своята версия за съдбовния 29 октомври 2018 година Според обвиняването тогава мъжът прострелял и умъртвил 23-годишната Дарина Министерска, а по-късно и едногодишната им щерка Никол.

Близки, родственици и другари на убити дами и деца се събраха пред правосъдната зала, с цел да покажат съпричастност към фамилията на Дарина и Никол. Сред тях беше бащата на убитата през 2015 година във Велико Търново Вероника Здравкова и бабата на 7-годишната Кристин от Сотиря.
Трайчо Трайков, татко на Вероника Здравкова: Реално видяно, с тях станахме едно семейство. Не се ли поддържаме ние, няма кой различен да ни поддържа.Милка Георгиева, баба на Кристин от Сотиря: Наистина сме се борили с подписки, зъби и нокти такива изверги, които ни лишиха рожбите да бъдат с доживотна присъда.
През октомври предходната година, след митинги, Народното събрание реши да отпадне съкратеното правосъдно разследване за умишлените убийства.


Близките на жертви слагат и други претенции - наказаните за убийства, които работят в пандиза, да бъдат задължени даже с минималните си заплати да изплащат кръвнината, на която са наказани.
Трайчо Трайков, татко на Вероника Здравкова: С една дума както работи и му се понижава присъдата, по този начин да си изплаща и компенсацията. Това е идващото искане, за което натискаме и желаеме да се случи в тая страна.
Опечалени родственици и близки обявиха, че са подготвени и на митинги, с цел да бъдат изпълнени настояванията им.

Снимки: Десислава Кулелиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР