Започна дебатът по исканата оставка от Има такъв народ на

...
Започна дебатът по исканата оставка от Има такъв народ на
Коментари Харесай

Новото мнозниство ИТН-ГЕРБ-ДПС - Костадинов сменя парламентарния шеф

Започна дебатът по желаната оставка от " ИТН " на ръководителя на Никола Минчев.

В пленарната зала е и държавното управление отпред с премиера Крил Петков, който анулира визитата си в Азербайджан, с цел да поддържа Минчев.

Председателят на Народното събрание също е в залата и седи измежду депутатите от " Продължаваме промяната ".

Заседанието на Народното събрание се води от заместник-председателя на Народно събрание Кристиян Вигенин (БСП).

Гласуването на оставката е генерална подготовка преди вота на съмнение против държавното управление, който ГЕРБ-СДС разгласи, че ще изиска.

Има Такъв Народ: Все едно съм на партийно заседание на Българска комунистическа партия

Има Такъв Народ показва като претекстове в настояването за освобождение на Никола Минчев нарушаване на Конституцията и на правилника на Народното събрание, както и възпрепятстване на естествената законодателна активност и на провеждането на ефикасен парламентарен надзор.

Искането с претекстовете бе прочетено от парламентарната естрада от Тошко Йорданов.

В настояването се отбелязва, че ръководителят на Народното събрание не е свикал изключително закрито заседаниеотносно присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз.

Освен това вчерашното съвещание, на което беше изслушан министърът на външните работи, не се е провело при закрити врата, макар че е станало ясно, че в отчета си Теодора Генчовска ще реферира към постъпили класифицирани документи.

С тези свои дейности, ръководителят, като се изключи че наруши Правилника за организацията и активността на Народното събрание, умишлено попречи на цялостното чуване на външния министър Теодора Генчовска, се споделя още в настояването.

Андрей Гюров: Мафията ще си преброи гласовете в залата

Председателят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров разгласи, че това е показна офанзива против ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, който води с чест съвещанията, а не с процедури и хватки. Гюров уточни, че задачата е ясна - " търси се заплашване ".

" Днес мафията ще си преброи гласовете в залата....Не предавайте българите и България на мафията. Няма да можете да си го простите ", приключи Андрей Гюров изявлението си и вбеси Движение за права и свободи.

" Това е срам и дъно на българския парламент ", сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи. И изиска такива изявления да се глобяват от председателстващия съвещанието.

Кристиян Вигенин разгласи, че градус на страстите и по-висок и не предприе някакви съответни ограничения.

Очаквайте подробности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР