Започна дълбока модернизация на учебно-бойния самолет Як-130, той ще се

...
Започна дълбока модернизация на учебно-бойния самолет Як-130, той ще се
Коментари Харесай

Решено: Як-130 ще бъде превърнат в боен самолет

Започна дълбока рационализация на учебно-бойния аероплан Як-130, той ще се трансформира в военен, съобщи ръководителят на Обединена авиостроителна корпорация Юрий Слюсар по време на въздушното ревю “Дубай Еършоу- 2019”.

„ По отношение на бойния съставен елемент, главното ни събитие е, че докарахме аероплан Як-130 тук. Тук представяме началото на плана за неговата дълбока рационализация - доста разширяваме бойните му благоприятни условия. Той става не просто учебно-боен аероплан, а значително военен самолет”, съобщи той.

Той означи, че на Як-130 ще бъде допустимо да се извършват огромен брой задания, в това число той ще бъде приспособен към района на приложимост и към съответния клиент, написа "Поглед инфо ".

„ Персонализирахме тези увеличени бойни благоприятни условия съгласно клиентите тук, в Близкия изток, като взехме поради дилемите, които те би трябвало да решат тук”, добави ръководителят на ОАК.

На ревюто е показана номенклатурата на авиационните оръжия на Як-130: ръководени ракети въздух-въздух, блокове неуправляеми реактивни снаряди с разнообразни калибри, контейнери за радио-електронна битка и провесен резервоар с 30-милиметрово сдвоено авиационно оръдие.

“Учебната му функционалност също е засилена. Този аероплан е в положение да обезпечи образование на водачи на самолети от четвърто и пето поколение”, добави Слюсар.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР