Започна честването на традиционния Пролетен фестивал в Китай. Всъщност става

...
Започна честването на традиционния Пролетен фестивал в Китай. Всъщност става
Коментари Харесай

Започнаха празниците за Китайската Нова година

Започна честването на обичайния Пролетен фестивал в Китай. Всъщност става дума за началото на Китайската Нова година, която ще настъпи на 5 февруари. Още за обичайни танци и игри, и какво се поставя на трапезата - вижте от Теодора Гатева.

Провинция Гансу. Няма село или град, в който да не се усеща празничната атмосфера. Традициинният фолклорен танц Янгко е присъщ за Пролетния фестивал.

Изкусните стъпки и ефектните костюми са обичани освен на локалните поданици, само че и на хилядите туристи, които избират да посетят Китай точно в дните към настъпването на китайската Нова Година. Танците са приятност освен за феновете, само че и за изпълнителите.

Не по-малко занимателен и забавен е античният танц на лъва. Той е включен всписъка на нематериалното културно завещание на ЮНЕСКО и съставлява глава на лъв и дълго тяло, което се ръководи от минимум двама души.

Освен обичайните танци, се играят и доста известни игри - като мятане на мека топка и търкаляне на обръч. А на трапезата наложително би трябвало да има сладки оризови кексчета.
 Концерт в НДК по случай Китайската нова година Концерт в НДК по случай Китайската нова година
Трескавата и зрелищна подготовка за честването на китайската Нова година в целия свят завладя и препълнената до дъно зала на кино "Люмиер " в НДК. За прочие..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР