Започна благотворителната кръводарителска кампания Усмихни сърце“. Първите трима кръводарители, които

...
Започна благотворителната кръводарителска кампания Усмихни сърце“. Първите трима кръводарители, които
Коментари Харесай

Кръводарителската кампания Усмихни сърце продължава до края на октомври

Започна благотворителната кръводарителска акция „ Усмихни сърце “. Първите трима кръводарители, които се включиха в нея, бяха Славка Джуканова, Валери Георгиев и Стоян Нориев, оповестиха от Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик.

Акцията е отдадена на Георги Арнаудов, който за жалост си потегли от този свят преди 2 години, а на 10 октомври беше неговият рожден ден.

Славка Джуканова подарява кръв от 18 години. Днес подари за 27-ми път.

„ Това е най-истинската акция. Това е помощ за някой различен на 1000%. Няма по какъв начин да се злоупотреби с дарението, което правиш. Георги доста ни липсва на всички. Той беше едно от най-усмихнатите момчета, които познавам. И през днешния ден на неговия рожден ден желая да усмихна някой различен, дарявайки кръв. Знам, че той би се зарадвал. “, показа Славка Джуканова.

Валери Георгиев живее отдавна в Ирландия и всяка година, когато се връща в Пазарджик подарява кръв. Той персонално не познава Георги, само че взема решение да се включи в акцията “Усмихни сърце “, тъй като желае да помогне на някой, които се нуждае  от преливане на кръв. Валери прикани хората да кръводаряват, тъй като това е нещо позитивно и е здравословно и за самия кръводарител.

„ На всеки може да се наложи да има потребност от кръвопреливане и би трябвало да бъдем съпричастни и когато сме здрави да даряваме за другите. “, уверен е Валери Георгиев.

Стоян Нориев подари кръв за 17-ти път и също стана част от акцията “Усмихни сърце “.

„ Първият път, когато подарих кръв, беше отново, с цел да се включа в сходна самодейност и от този момент не преставам да подарявам. Кръводаряването работи тонизиращо и желая да кажа на хората, които се опасяват да подаряват кръв да не са обезпокоени от това и да знаят, че няма нищо ужасно. Просто би трябвало да се престрашат и да пробват. Чувствам се удовлетворен, че оказвам помощ и поисквам и на други хора да изпитат това възприятие, изясни Стоян Нориев.

Всички доброволни кръводарители, които вземат участие в благотворителната акция „ Усмихни сърце “ получават антистрес топки във формата на сърце. Акцията ще продължи и през идващите дни, а всеки, който желае да стане част от нея, може да го направи като подари кръв в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик. Кръводаряването се прави от понеделник до петък от 7.30 до 12.30ч.

Сред уредниците на кръводарителската акция „ Усмихни сърце “ са Мис Пазарджик 2021 Никол Димитрова и футболистът Стойчо Папазов. И двамата ще дарят кръв до края на акцията, която ще завърши на 31 октомври. Новата Мис Пазарджик 2022 Дарина Василева, също изяви предпочитание да се включи в благородната идея, само че към момента не е навършила 18 години и ще може да кръводарява от идната година.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР