Започна българо-македонският бизнес форум в Скопие. Вицепремиерът Томислав Дончев е

...
Започна българо-македонският бизнес форум в Скопие. Вицепремиерът Томислав Дончев е
Коментари Харесай

Томислав Дончев е начело на бизнесделегацията ни в Скопие

Започна българо-македонският бизнес конгрес в Скопие. Вицепремиерът Томислав Дончев е отпред на бизнесделегацията ни, която включва представители на 50 родни компании.

Еспертите предвиждат бързо развиване на бизнес връзките сред двете страни откакто Република Македония стане член на НАТО, причина е и построяването на пътната и жп свързващата инфраструктура, сподели пред БНР Владимир Владимиров - вицепрезидент на българо-македонския бизнес клуб:

" Всеки, който е пътувал - това са болшинството от македонските и българските жители, знае, че тези 220 километра се взимат за три и половина-четири, четири-четири и половина часа според от границата и това е нещо, което двете държавни управления към този момент са декларирали и ние имаме вяра, че те ще извършват своите поръчки. Ще подобрим инфраструктурата, тъй че да можем да се качим в колата след 5 или след 10 години от София и да стигнем за два часа до Скопие ".

Той беше открит от българския вицепремиер Томислав Дончев и македонският Кочо Ангюшев.

Целта на събитието е основаването на удобни условия за развиване на двустранните търговски връзки. Форумът е първата огромна среща на бизнеса от България и Република Македония след подписания преди година и половина контракт за другарство и добросъседство.

Българските компании показват секторите: миннодобивна промишленост, строителство, превоз, земеделие, хранителни артикули, биохрани, туризъм.

В делегацията са включени заместник-министри на стопанската система и на туризма. Кметовете на Кюстендил, Дупница и Белица.

България открива през днешния ден в Скопие и ново комерсиално посланичество поради преимуществата на македонския пазар за родните бизнесмени като ниските транспортни разноски и сходните условия към стоките.

От 3 месеца в Скопие е командировано и комерсиално аташе. Вече са набелязани и няколко евентуални планове, по които да се работи, а елементи ще се показват на днешния бизнес-форум.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР