Започна акция по почистване на Трънското ждрело и екопътеката към

...
Започна акция по почистване на Трънското ждрело и екопътеката към
Коментари Харесай

Започна акция по почистване на Трънското ждрело

Започна акция по разчистване на Трънското ждрело и екопътеката към него, заяви кметът на пограничната община Цветислава Цветкова.

Тридесет чиновници на общинската администрация, кметски наместници и членове на Трънското туристическо сдружение подменят дъски и парапети на мостчетата, възвръщат изронили се стълбички по трасето, отстраняват рискови дървета и шубраци. Работи се под управлението на механически лица.

Акцията е подхваната след подадени недоволства от туристи за недобро положение на оборудването.

Три пъти община Трън организира социална поръчка за ремонт на екопътеката по ждрелото на реките Ерма и Ябланица.

Поради липса на претенденти и трите пъти общественото съревнование е прекъснато. Трънската екопътека в настоящия й тип е построена през 2002 година Тя е с дължина е 13,2 км, минава през врязани в скалата тунели, водопади и водни прагове.

Маршрутът е кръгообразен - потегля от трънската махала "Богоина ", доближава до с. Банкя, красивото Ябланишко ждрело, още веднъж се връща в с. Банкя, върви до местността "Китка " и едноименния връх и приключва край Трън.

Над 60 пейки със сенници, осведомителни табла и указателни табели улесняват напредването по трасето. Четири заслона приютяват туристите. Екопътеката продължава в Сърбия край атрактивните скали на Гребен планина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР