Започна 32-рият антиправителствен протест в София. Трите възлови кръстовища –

...
Започна 32-рият антиправителствен протест в София. Трите възлови кръстовища –
Коментари Харесай

Ден 32-ри от протестите, София продължава да е блокирана на три кръстовища

Започна 32-рият антиправителствен митинг в София. Трите основни кръстовища – при „ Орлов мост”, Софийския университет и на площад „ Независимост”, остават блокирани.

Въпреки упованията, че в ранните часове на деня полицията ще отстрани палатките, барикадите в центъра остават, оповестява Нова телевизия.

Хората от палатките на "Орлов мост " обявиха, че са прекарали нощта умерено. Павел е на митинга от първите му дни. Очаквал органите на реда да раздигнат палатките

По думите на Павел, малко след 04.00 ч. група младежи влезнали в вербален конфликт с протестиращите. Последвала интервенция на полицията и до ескалация не се е стигнало. Час по-късно на място пристигнала и Мая Манолова. Нощуващите на „ Орлов мост” обаче не поискали тя да остане с тях.

Продължаващите блокади бяха коментирани от Варна от Красимир Каракачанов.

„ Не може, в името на това няколко соросоидни НПО-та и партийки, които са отвън Народното събрание, да се докопат до властта, ти да разсипеш страната. И в името на какво? Да ми доведеш гей браковете и да ми създаваш „ джендър република”. Съжалявам, не съм съгласен”, разяснява т вицепремиерът.

В същото време „ Отровното трио” взеха решение да вършат автошествие към „ Калотина”. Те бяха спрени от КАТ, тъй като караха с минимална скорост.

„ Не вършим нищо нелегално. Тук не е автомагистрала и можем да караме с колкото си поискаме”, съобщи уредникът на митинга Николай Хаджигенов.

А в центъра на София барикадите сътвориха и непредвидени неудобства на хората от прилежащите кооперации. Оказа се, че контейнерите им за боклук са на пътното платно, а не на обозначените от общината места.

Протест още веднъж има и във Варна. Към момента в морската столица няма напрежение.

Демонстрантите се събраха пред постройката на общината към 18:30 ч.. Очаква се те да тръгнат на шествие по главните булеварди. Полицейското наличие е засилено.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР