Започна 186-ото издание на Октоберфест в германския град Мюнхен. Около

...
Започна 186-ото издание на Октоберфест в германския град Мюнхен. Около
Коментари Харесай

Започна Октоберфест

Започна 186-ото издание на Октоберфест в немския град Мюнхен. Около 6 милиона гости от целия свят се чака да посетят фестивала в Мюнхен до края му на 6 октомври. Както и в предходни години, раници и огромни чанти не са позволени от съображения за сигурност.

Във фестивала вземат участие най-големите пивовари в страната. Еднолитровата халба коства 10,8 евро, което е с 3 % повече спрямо предходната година. Обикновено на феста посетителите харчат общо 1 милиард евро за пиянство, похапване и сувенири.

15% от посетителите са чужденци, оповестиха уредниците на събитието на интернет страницата си. В Мюнхен има към 450 хотела и хостели от разнообразни категории, като за съвсем цялото време на Октоберфест те са напълно заети. Миналата година единствено в палатки и шатри на поляната, където се организира самото празненство, туристите са похарчили 442 милиона евро за 16 дни и още 505 милиона евро за нощувки в хотели.

Фестивалът на бирата обезпечава на града спомагателни към 13 хиляди работни места.

Миналата година Октоберфест продаде 7,9 милиона литра бира, както и безчет солени гевреци “Брецел”, баварски вурстчета и печено свинско.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР