Заплита се историята около взрива, станал в събота на Керченския

...
Заплита се историята около взрива, станал в събота на Керченския
Коментари Харесай

Заплита се историята около взрива на Керченския мост

Заплита се историята към гърмежа, станал в събота на Керченския мост, свързващ Русия с Крим.

Официалната версия на съветското следствие е, че детонацията е била породена от камион бомба, който е тръгнал от България и е минал през Грузия, Армения, Северна Осетия и Краснодарския регион на Русия, преди да се взриви на моста.

Взривът провокира проваляне в морето на два сектора от лявото двулентово платно на пътя. Запалили са се и седем цистерни от преминаващата от другата страна, по железопътната линия на моста, влакова комбинация. Дясното двулентово платно на пътя, ситуирано в средата на структурата на моста – сред камиона и влаковата комбинация, остана невредимо. Движението по него беше обновено още същия ден.



Според ръководителя на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин се касае за атентат, проведен от тайните служби на Украйна.

Днес съветската медия РБК заяви, че водачът на камиона, за който се твърди, че е експлодирал при прекосяването на Кримския мост, увреждайки съществено единствената директна шосейна и железопътна връзка сред Русия и окупирания украински полуостров, е получил онлайн поръчка за превозване на тор.

Въпреки изказването на Бастрикин, който през вчерашния ден рапортува персонално пред съветския президент Владимир Путин, като срещата беше излъчена обществено, специалистите от локалния клон на Федералната работа за сигурност на Русия към момента работят за определяне на точната причина за детонацията.



Камионът, за който се твърди, че се е взривил, е бил тестван от сътрудници по сигурността, преди да тръгне по моста.

Той е бил ръководен от 52-годишен мъж на име Маджир Юсубов, братовчед на бащата на притежателя на транспортното средство Самир Юсубов.



Руският медиен канал „ База ” разгласява видео в Телеграм, в което Самир удостоверява собствеността си върху камиона, само че отхвърля всякаква връзка с хипотетичния атентат. В момента той не се намира в Русия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР