Заплатите във Великобритания нарастват с най-бързия си темп от повече

...
Заплатите във Великобритания нарастват с най-бързия си темп от повече
Коментари Харесай

Заплатите на Острова не са растяли толкоав бързо от десетилетие

Заплатите във Англия нарастват с най-бързия си ритъм от повече от десетилетие през трите месеца до края на май, демонстрират публични данни. Има индикации обаче, че пазарът на труда отслабва, написа Reuters.

Възнагражденията, без бонусите, са нарастнали с 3,6 % на годишна база. Заедно с бонусите, покачването е 3,4 % за интервала.

След гласуването на референдума за Brexit, пазарът на труда е единствената добре разрастваща се област на стопанската система на Острова. Икономисти показват, че това се дължи на чужденците, които напуснаха на страната, както и на решенията на компанията да наемат хора, вместо да влагат в автоматизация, защото чиновниците елементарно могат да бъдат уволнени при потребност.

Повишението на заплатите бе видяно от централната банка, която съобщи, че може би ще би трябвало да увеличи лихвите като отговор, стига Англия да избегне излизане от Европейския съюз без договорка.

Данните от вторник демонстрират, че безработицата е 3,8 % - най-ниска от януари 1975 година Но растежът в заетостта се забавя до 28 хиляди души - най-слабият от трите месеца до август на предходната година. Свободните работни места също понижават до най-ниското си равнище от над година насам. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР