Заплатите в МВР трябва да се увеличат със справедливия процент,

...
Заплатите в МВР трябва да се увеличат със справедливия процент,
Коментари Харесай

Заплатите в МВР трябва да се увеличат, но възможностите са от догодина

Заплатите в Министерство на вътрешните работи би трябвало да се усилят със справедливия %, търсим го. Това разгласи в коридорите на Народното събрание вътрешният министър Валентин Радев във връзка идния през днешния ден митинг на чиновниците в системата, едно от настояванията на които е повишение на възнагражденията.
 
Той уточни, че това няма опция да стане тази година, както желаят синдикатите. Няма напрежение, най-малко от моя страна не виждам такова. Такова чувство имам и от последното съвещание на Съвета за обществено партньорство, там безусловно се договорихме, изясни министърът.
 
Полицаите излизат на митинг точно на професионалния си празник

Радев разкри, че на въпроса му ще има ли митинги откакто са постигнали съгласие по всички въпроси, синдикатите, по думите му, " не можаха да дадат заден и споделиха, че въпреки всичко ще има на 5 юли. Аз не го разбрах това, само че вратата е отворена, ние сме в разговор ", акцентира министърът. Той счита, че служителите на реда имат съображение да желаят по-високи заплати, управлението на Министерство на вътрешните работи разисква въпроса, както с профсъюзите, по този начин и с държавното управление.
 
Окончателно: Протест на служителите на реда ще има

Очаквам това да се случи, не съм оптимист за тази година - евентуално от началото на идната, счита вътрешният министър.Трябва, означи той, да съпоставим заплатите на служителите на реда, тези, които са на терен, на пожарната, на чиновниците с полицейски функционалности - там има проблем със заплатите, това са и моите наблюдения. След като няма искащи да заемат тези позиции, значи, че един от проблемите е ниското възнаграждение, е изводът на Радев.
 
 БГНЕС

Искането за увеличение на полицейски заплати е основателно, само че невероятно

Върху това бил и фокусът на политическото управление на ведомството. Запознат съм с бюджетните процедури, технологията и си мисля, че покачването може да стане след Нова година, не знам за какво те държат това да стане неотложно, разяснява още вътрешният министър. По тематиката Борисов подреди да се провиснал пари за гориво и униформи на полицаите
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР