Заплатите в градския транспорт ще бъдат увеличени от 2020 г.

...
Заплатите в градския транспорт ще бъдат увеличени от 2020 г.
Коментари Харесай

Заплатите в градския транспорт скачат от 2020 г.

Заплатите в градския превоз ще бъдат увеличени от 2020 година Днес Столичният общински съвет одобри предлагането на кмета Йорданка Фандъкова да бъде подписано тригодишно съглашение, което да подсигурява повишението на заплатите на чиновниците в градския превоз с по 10% в идващите три години.

До 2023 година възнагражденията на водачите би трябвало да се усилят с 30%, като се чака идващото покачване да бъде от 1 март 2020 година Заплатите на водачите в градския превоз в София бяха увеличени два пъти през 2019 година - през февруари и април. Така главната заплата в сектора стана 1150 лева, а междинната брутна – 1800 лева Приетите промени плануват и бонус от 100 лева за добре свършена работа.

До това решение се стигна, откакто синдикатите желаеха заплатите на водачите да бъдат нараснали, с цел да се реши казусът с дефицита им в системата. Съветниците от Българска социалистическа партия не поддържаха повишението на заплатите чак от следващата година, съгласно тях нарастванията би трябвало да стартират по-рано.

„ В транспортна комисия, която заседава през зимата дадохме заричане, че при актуализация на бюджета ще търсим опция за увеличение на работните заплати и разпределяне на средства за възстановяване на битовите условия, които бяха главен миг в техните претенции. Темата с изключителните часове също ги тормози ", напомни Калоян Паргов и акцентира, че желае нарастване на възнагражденията на чиновниците от през днешния ден, а не през 2020 година.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР