Заплатите в България и останалите нови страни - членки растат

...
Заплатите в България и останалите нови страни - членки растат
Коментари Харесай

МВФ: Заплатите в България и останалите нови страни - членки на ЕС растат по-бързо отколкото в старите

Заплатите в България и останалите нови страни - членки порастват по-бързо по отношение на старите страни от Европейския съюз, сочи отчет на Международния валутен фонд. Въпреки това работната миграция е ориентирана към старите - страни членки, което предизвиква потрес на трудовия пазар на останалите

Европейският трудов пазар е извънредно интегриран, безапелационна е Фаяз Рея от Европейския департамент на Международния валутен фонд:

" Производството на артикули и осъществяването на услуги става все по-разделено сред страните. Това значи, че търсенето на избран тип работна ръка не е обвързвано с страните, към които даден артикул се изнася, а с тези, в които се създава ".

Като прибавим по-ниската инфлация, стопански напредък и продуктивност на труда се стига до друга степен на повишаване на трудовото заплащане:

" Растежът на възнагражденията остава доста подтиснат, изключително в страни като Германия, Австрия, Белгия, Франция, Холандия и Дания. В новите страни-членки като България, Румъния, Чехия и някои от Прибалтийските страни се регистрира доста сериозен растеж на работната заплата ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР