Заплатите са далечна работа. Има споразумение за 10% увеличение, но

...
Заплатите са далечна работа. Има споразумение за 10% увеличение, но
Коментари Харесай

Шефът на Градски транспорт: Ще вдигнем заплатите като повишим и приходите!


" Заплатите са далечна работа. Има съглашение за 10% нарастване, само че то е сред синдикатите и общината. А кой би трябвало да вдигне заплатите - ние! А ние парите от кое място ще ги вземем за това нарастване? Някъде в това съглашение да се споделя, че общината ще даде пари за фонда, с цел да се вдигнат заплатите? Казва се, че общината ще работи " Градски превоз " да повиши фонда. Обаче от 2008 година не се е трансформирал по никой метод прихода на компанията. Оттогава даже и водата се е вдигнала три пъти във Варна. Надеждите са, че всеобщо пенсионерите ще купуват карти за всички линии от 8 лв., само че аз не съм уверен в това. Досега плащаха по 2 лв. за една линия. Определено нямам доверие, че ще дадат по 8 лв. за всички линии, по тази причина желая да изчакаме най-малко месец, с цел да забележим какви ще са приходите. Пенсиите знаете, не са велики и хората си вършат сметката ". 

Припомняме, че по-добри условия на труд и по-високо възнаграждение за работещите във компания " Градски превоз " бяха контрактувани от кмета на община Варна и Пламен Димитров, водач на КНСБ, на среща в края на август. 

" След подписването още през февруари на груповият трудов договор в сдружението и на база на целите за по-стабилна работна среда и опазването на по-добра обществена услуга за варненци и гостите на града, достигнахме до съглашение, което дава по-дългосрочна сигурност наработещите в сдружението. То касае вероятност от три години, в която ще следваме поредна политика за възстановяване изискванията на труд и възнагражденията.

Това е поредна стъпка за възстановяване на обществената услуга градски превоз. Преминахме през една сериозна трансформация като сдружението пое 50% от линиите от частен транспортьор. С доста старания успяхме досега да придобием 100% от обслужване на линиите и паралелно с това се обнови с три стъпки преносимия състав ", показа преди време кметът Иван Портних.

Относно новите рейсове, които се чака да бъдат закупени за Варна Злати Златев разяснява:

" Тече процедура, чакаме утвърждение от Министерство на околната среда и водите, Общината би трябвало да подписа контракт, с цел да ни разпореди да създадем обществена поръчка за избор на реализатор. Не можем да се спрем все още на избран модел, преди да е предходна публичната поръчка. Само да намекнем, че желаеме да е от Европейски Съюз, ще се смята за дискриминация. Така че на този стадий не можем да разясняваме какви са желанията ни. Често поради обществените поръчки сме принудени да вземаме некачествени аварийни елементи, единствено тъй като са по-евтини и създадени в някой гараж. Това по-късно ни коства доста по-скъпо. Такъв е закона и ние не можем да го пренебрегнем. Не можем да кажем дали ще са европейски, китайски или американски рейсовете. Ще зададем техническите параметри, които желаеме и това е ". 

По мотив на новите возила кметът съобщи преди време: " Имаме 85 нови рейса и 30 нови тролейбуса, които се движат по улиците на града ни. Подадохме апликационната форма към ръководещия орган за нови 60 електробуса, което е доста сериозна стъпка за реализиране на 100% възобновяване ва автопарка. Това е част от ограниченията, които подхващаме за възстановяване на атмосферния въздух в града, тъй като електробусите са екологично чисти.

След подписването на контракта сред общината и ръководещия орган, ще започва процедура по желание на снабдител на новите електробуси и избор на реализатор за построяването на нужните зарядни станции на територията на депото на градския превоз и на обръщачите на " Почивка " и " Владиславово ". От една страна се стараем да създадем по-добри условия за жителите, които употребяват публичния превоз, въпреки това за хората, които дават тази услуга. Когато те са стимулирани и имат естествена и сигурна работна среда, можем да чакаме по-високо качество на транспортната услуга ", сподели кметът.  

Шефът на " Градски превоз " Злати Златев добави, че към момента сдружението изпитва дефицит за водачи на рейсовете, тъй като на доста от досегашните водачи им следва пенсиониране и е желателно да бъде сменен състава с млади фрагменти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР